Kwoot: 20 mei

Door Bart Nijman

“Natuurlijk zijn er vele dingen waarvan ik geniet in het leven: een Peruaanse panfluitband, tompoezen en managers op oermannencursus.
Maar er is iets wat al deze dingen overtreft. Een heimelijk genoegen, een fysieke extase. Het is een verslaving. Je kunt aan niets anders denken, het is het enige wat je wilt doen, het verlangen is zo sterk dat er geen keus meer lijkt, de
craving neemt bezit van je. Dit is mijn bekentenis: mijn naam is Renske de Greef en ik ben een wattenstokjesverslaafde.”

Na deze kinderlijke ontboezeming gaat De Greef nog een paar honderd woorden verder over ‘oren uitmesten’, ‘vrolijke bolletjes’ en ‘kietelende stokjes’. Goedemorgen, NRC Next-lezer. Aaf Brandt Corstius preekte wel eens een beetje moraal af en toe, maar haar columns gingen tenminste nog eens ergens over. Of zijn deze onfrisse badkameronthullingen wat Next-chef Titia Ketelaar bedoelde toen ze eind maart Renske de Greef aankondigde met de woorden ‘Renske heeft een prachtige stijl en ze bekijkt Nederland met humor, relativeringsvermogen en zelfspot’?

Update: Renske heeft nog een fan.

Bert Brussen zit vijf dagen opgesloten in de Bubbel van BNN. Gyurka Jansen, Mark Hulstein en Bart Nijman nemen waar tijdens zijn afwezigheid.


Posted

in

by

Tags:

Comments

6 responses to “Kwoot: 20 mei”

Leave a Reply