D66-leden, de enige echte slachtoffers van politieke schizofrenie

Dus je bent overtuigd D66-lid. Je hele leven heb je lopen blaten over kroonjuwelen waarvan je wist dat ze toch nooit zouden worden verzilverd. Over meer democratie, gekozen burgemeesters en referenda. Maar omdat je D66’er bent, ben je ook voor de EU. En eigenlijk voor alles wat met Europa te maken heeft. Inclusief het uitleveren van soevereiniteit aan Brusselse bureauzombies. Je weet niet exact waarom, maar toch: jij deugt, je bent D66-lid, dus jij bent voor de EU, want deugende D66’ers zijn voor de EU. Hoe dan ook. Mensen die niet voor de EU zijn willen namelijk een nieuwe holocaust, dat is tenslotte wat je hebt geleerd. “Europa is gebouwd op de as van de Shoa”, zeg je dan als men je uitlacht vanwege je D66-bestaan. Maar dan willen mensen ineens een referendum over die EU. De mensen die dat willen zijn tegen de EU, daarom willen ze ook een referendum. Jij bent voor de EU (want jij deugt) maar je was ook je hele leven voor een referendum. Lastig, lastig, lastig. Wat doe je dan? Steek je dan je vingers in je oren als je een partijgenoot hoort zeggen: “Een referendum is nu geen goed plan want dan gaat men toch tegen stemmen en dat kan Europa nu niet gebruiken”? Kijk je dan hooghartig weg, net als die keer dat je geliefde voorman, nadat hij op kosten van de staat een uitgebreide campagne voor de gekozen burgemeester had gevoerd, zichzelf als burgemeester van Nijmegen liet BENOEMEN?

Is het niet extreem schizofreen om in deze tijd D66’er te zijn? “Lang leve de democratie en het referendum maar nu even niet want het kom niet uit”?
Ja, je deugt. En je bent een keurige, gelikte, fatsoenlijke, blanke, bescheten, hoogopgeleide, beschaafde, muisgrijze, “fatsoen en respect”-brallende bureaucraat, gehuld in kleding van de juiste snit. Dus je weet: áls de EU heel blijft heb ik sowieso een baantje. Zoals je al die tijd al een baantje hebt dankzij D66. Werken is tenslotte iets voor plebs. Het volk. Dat tegen de EU is. Jij bent D66. De elite. Ons Soort Mensen. De democratie is er om jou een zetel te geven, met veel wachtgeld.

Maar toch. Er moet nu toch ergens iets gaan knagen? Die liefde voor democratie is toch niet zomaar verdwenen? Zelfs voor een laffe meeloper als een D66’er moet er zoiets als een ideaal bestaan. De ideale democratie, met referenda en gekozen burgemeesters. Dus ook als een anti-EU-referendum je technocratische carriere bedreigt. Je ideaal gaat boven je baantje, toch? Hoe dan jullie dat dan, geachte D66-narcisten? Slapen jullie nu niet slecht? Voel je je nu geen volksverrader? Of ben je na al die jaren van helemaal NIETS voor elkaar krijgen als “pragmatisch democraat” inmiddels zó afgestompt dat dit je ook niet meer raakt? Geef nou toch toe: het leven als D66-lid is volkomen kut. Het is niet erg om dat te zeggen. Iedereen begrijpt dat. En misschien is het maar het beste ook.

Grijp die kans, word lid-af, leer echt leven! Trek uit die spencer! Ruil in voor contactlenzen die moeilijke bril! Laat je helemaal gaan! Leer te leven! Ruik eens aan een emmertje stront! Spreek eens een Vogelaarwijkbewoner! Ga naar een skihut op zaterdagavond en vraag om een minuutje stilte zodat je even met het volk kan debatteren over de democratie! Adopteer een junk, leg hem in een portiek, marineer hem in z’n eigen urine en vraag een week later aan de bewoner van het portiek of hij nog “vreemde luchtjes” in het portiek ruikt. Ga solliciteren, voor een functie waarin je geen connecties hebt! Ga sparen voor een nieuwe Mac, maar vraag je ouders niet om bij te springen! Doe eens gewoon heel gek volks!

Verlos jezelf van het juk der niet bestaande nieuwe elite, verbreek die ketens van de hedendaagse fopadel! Lees een maand lang Rob Hoogland in plaats van Bas Heijne. Word lid van scouting of meld je aan als grensrechter bij een voetbalclub met louter Marokkanen inplaats van je in te schrijven bij de BKB Academy of Happy Chaos.

Fuck je kroonjuwelen! Adem lang en diep in en schreeuw: “Weg met de EU! LANG LEVE HET REFERENDUM!” Zie je, voelt lekker nietwaar? Doe het! Doe het nu! Stap uit de sekte. Doe het vandaag nog. Het zal je leven veranderen. Voorgoed.


Posted

in

by

Tags:

Comments

17 responses to “D66-leden, de enige echte slachtoffers van politieke schizofrenie”

Leave a Reply